Koolrolletje in tomatensaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Assy
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 175 graden celsius.
Meng het gehakt met de , uitgeknepen , en knoflook, Doe de helft van de fijngesneden erbij.
Op smaak maken met en . - Neem 8 bladeren van de kool en kook ze in een pan met ongeveer 2 minuten.
- Uit water halen en in een bak met koud water overdoen.
Daarna laten uitlekken en droogdeppen met een theedoek. - Gehakt in de bladeren rollen.
- Vouw de zijkanten naar binnen zodat je een rolletje krijgt en zet ze vast met een cocktailprikker.
Bak de rolletjes in een beetje olie aan. - Haal ze uit de pan.
Los het bouillonblokje op in warm water (100 milliliter).
Daarna de erbij plus 1 theelepel Italiaanse en de rest van de . - Deze tomatensaus in een ovenschaal schenken en daarin de rolletjes leggen.
In het midden van de oven ongeveer 45 minuten laten gaar worden.
De tomatensaus kun je ook pureren zodat je een gladde saus krijg zonder stukjes.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gevulde koolrolletjes in tomatensaus42u50m
-
Recept
Bloemkool met pittige tomatensaus430m
-
Recept
Sperziebonen in pittige tomatensaus445m
-
Recept
Sperziebonen met appel In tomatensaus450m
-
Recept
Gebakken aubergines met tomatensaus430m
-
Recept
Fasolada Jachni (witte bonen in tomatensaus)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tuinkruidenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon en kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 140 kcal | 7% | 560 kcal |
Vetten | 2 g. | 2% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |