Koude appel-wijnsoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes.
- Doe de appelstukjes in een soeppan en voeg het met limoenstukje toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur afgesloten 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Wrijf de moes door een zeef en doe het terug in de pan.
- Pers de uit.
- Voeg al roerend het limoensap met en toe en breng het geheel aan de kook.
- Meng de met een beetje tot een glad papje en voeg het al roerend toe aan de soep tot hij gebonden is.
- Laat de soep goed koud worden.
- Voeg al roerend de toe.
- Klop de lobbig.
- Verdeel de soep over 4 diepe borden en schep een lepel room erin.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Koude aardbeien-kiwisoep42u10m
-
Recept
Koude tomatensoep41u15m
-
Recept
Koude yoghurtsoep410m
-
Recept
Koude aardappel-preisoep41u10m
-
Recept
Koude avocado-limoensoep430m
-
Recept
Koude komkommersoep met kaas420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 67 kcal | 3% | 268 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 6% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |