Koude pasta salade met tonijn
Bereidingswijze
- Kook de gaar in water en voeg er een scheutje aan toe.
- Doe er ook voldoende in.
- Hak intussen de in kleine stukjes.
- Ook de snijden we in stukjes.
- Snijd de en herleid ze tot kleine stukjes (hoe kleiner hoe beter); daarna plet je ze zodat de smaak goed vrijkomt.
- Als de pasta (in dit geval gebruiken we ) gekookt is, laten we het eerst goed afkoelen.
- We spoelen de pasta onder de kraan met koud water.
- Nu gaan we de dressing maken:
- Neem een kleine kom en voeg er de in samen met een beetje .
- Voeg er nu de kruiden aan toe:
- , , , basilicum, en .
- Klop de dressing met een vork.
- Neem nu een grote kom en voeg er de in samen met de , en de .
- We voegen er nu de aan toe en als laatst de dressing.
- Meng het geheel en laat het even trekken.
- Het best is om de salade ook niet te koud te serveren.
- Kamertemperatuur is altijd het beste om de smaak te behouden. . .
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- penne is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in penne en kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (3)
Koude pasta salade met tonijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 90 kcal | 4% | 360 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |