Koude pasta salade met tonijn

Ingrediënten

+ -
print

Kruiden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Kook de gaar in water en voeg er een scheutje aan toe.
  2. Doe er ook voldoende in.
  3. Hak intussen de in kleine stukjes.
  4. Ook de snijden we in stukjes.
  5. Snijd de en herleid ze tot kleine stukjes (hoe kleiner hoe beter); daarna plet je ze zodat de smaak goed vrijkomt.
  6. Als de pasta (in dit geval gebruiken we ) gekookt is, laten we het eerst goed afkoelen.
  7. We spoelen de pasta onder de kraan met koud water.
  8. Nu gaan we de dressing maken:
  9. Neem een kleine kom en voeg er de in samen met een beetje .
  10. Voeg er nu de kruiden aan toe:
  11. , , , basilicum, en .
  12. Klop de dressing met een vork.
  13. Neem nu een grote kom en voeg er de in samen met de , en de .
  14. We voegen er nu de aan toe en als laatst de dressing.
  15. Meng het geheel en laat het even trekken.
  16. Het best is om de salade ook niet te koud te serveren.
  17. Kamertemperatuur is altijd het beste om de smaak te behouden. . .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • penne is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in penne en kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Koude pasta salade met tonijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Ik vind dit recept onvolledig: ik mis bij de opsomming van de ingrediënten de hoeveelheden voor wat betreft de pasta en de kruiden e.d.
Jolijt 30 mei 2016
Zo eenvoudig te bereiden en zo lekker! Echt een aanrader!
Chiquita 2 mei 2012
Heb het uitgeprobeerd, en vindt het heel geslaagd! Ik vond alleen dat 1 paprika een beetje teveel was, maar dat is waarschijnlijk kwestie van smaak.
Jennifer 29 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
90 kcal
4%360 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Koude pasta salade met tonijn