Koude pudding van zoete rijst
- Herkomst Italie
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Puddingvorm
Bereidingswijze
- Spoelde rijst met koud water af en kook hem 20 minuten zachtjes met de , een mespuntje en het tot de bijna helemaal opgenomen is.
- Meng vervolgens 2 eetlepels en 50 gram door de rijst.
- Stort de rijst in een puddingvorm, druk het goed aan zodat het overal gelijk is en laat het afkoelen tot het moment van opdienen.
- Laat ondertussen 100 mililiter water koken met 30 gram .
- Giet deze siroop in de blender, voeg de toe en draai het tot een saus.
- Stort de afgekoelde pudding op een schaal, versier het met de bosaardbeien en dien het op met de saus in een apart kommetje.
- Het is belangrijk de rijst in de op een zeer laag vuur te koken, omdat het makkelijk aanbakt als de warmte te groot is.
- De pudding die koud het lekkerst is, wordt bij voorkeur een dag of twee eerder gemaakt en in de koelkast bewaard.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 123 kcal | 6% | 984 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 80 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 10 g. | 11% | 80 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |