Koude schotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Salades
- Bereiden
- Kookboek van oudevaer
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Garde
- Pan
- Zeef
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Bouillon:
- Doe het fijngesneden soepvlees in een pan met 1,5 liter koud water.
- Voeg toe een grof gesneden ui, 2 worteltjes, 1 laurierblad, 3 kruidnagelen, selderij, preisteel van 10 cm, mergpijp, peper en 1 theelepel zout.
- Zet een pan op vuur en breng op laag vuur het water tegen de kook aan.
- Laat de bouillon zonder te laten koken minimaal 4 uur trekken.
- Giet de inhoud van de pan door een zeef waarin een stuk keukenpapier of theedoek.
- Haal zorgvuldig het soepvlees uit de zeef.
- Indien de bouillon niet direct wordt gebruikt voor het maken van soep of saus, de bouillon invriezen.
- Vinaigrette saus:
- Neem 5 eetlepels plantaardige olie, 2 eetlepels (kruiden)azijn, halve theelepel zout, versgemalen peper en 1 kleine ui of sjalot.
- Rasp het uitje boven een kom en voeg alle ingrediënten toe.
- Met mixer of garde kloppen tot een emulsie ontstaat.
- De saus wordt dan dik en troebel.
- Snijd de en de in zeer kleine blokjes.
- Doe de in een grote kom en voeg direct na het snijden de toe zodat ze niet verkleuren.
- Voeg de , , soepvlees, en (pers vocht er eerst uit) toe en meng alles goed door elkaar.
- Prak de met een vork fijn en schep ze met de en door de salade.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Doe de koude schotel op de borden.
- Bestrijk met een laagje .
- Leg er ter garnering plakjes hardgekookt ei op.
- Strooi er fijngehakte peterselie over.
Ook lekker om te maken
Variaties op Koude schotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Koude schotel | 2 | Zomer |
Koude schotel met tonijn | 1 | Aardappelgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mayonaise en slasaus kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in vinaigrette, mayonaise, slasaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in augurk
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 222 kcal | 11% | 888 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |