Kouign amann: bretonse boterkoek
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Taart en gebak
- Boterkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van keukenwonder
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Los de op in 2 deciliter lauwwarm water met een snufje , voeg de bloem toe en kneed er een glad deeg van.
- Laat het 60 minuten staan.
- Rol het deeg op het werkvlak uit tot een grote ronde lap.
- Leg klontjes op de lap, bestrooi hem met en vouw het deeg in vieren.
- Rol het nogmaals uit en herhaal dit nog 4 keer, net als bij bladerdeeg.
- Bekleed een ingevette vorm met het deeg en bestrijk het met .
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- en bak de koek in 25 minuten goudgeel.
- Serveer warm.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appel-boterkoek425m
-
Recept
Appel-boterkoek41u30m
-
Recept
Bretonse Appeltaart41u15m
-
Recept
Bretonse eierkoek met chocolade450m
-
Recept
Boterkoek met gember430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 621 kcal | 31% | 3726 kcal |
Vetten | 36 g. | 51% | 216 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 61 g. | 23% | 366 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 41 g. | 46% | 246 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |