Krab Curry
- Herkomst Thailand
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van saowanit
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- De krab in delen maken (6) poten links en rechts in 2 delen en de scharen met rest van de poot even met de platte kant van een hakmes "breken" zodat je het vlees er beter uit kunt krijgen anders zit je aan tafel te klooien.
- verhitten op hoog vuur even aanbraden.
- Krab toevoegen en ca. 3 minuten braden.
- Chilli pasta/ , aroma poeder, en poeder toevoegen.
- Braden tot de krab gaar is en ca. 10 minuten regelmatig omscheppen!
- Geklopte toevoegen en garen in enkele minuten blijven omscheppen.
- Hierna de kokoscreme, , en toevoegen.
- Dit nog ca. 3 minuten door braden onder voortdurend omscheppen.
- Kleingesneden lenteui en toevoegen Klaar!
- Op dienen op een schaal eventueel garneren met de schoongemaakte en even gekookte krabschilden (voor kleur en geur) Serveren met rijst i.
- p.
- v.
- Krab of is het gebruik van een stevige vissoort ook uitermate geschikt, zelf gebruiken wij Cod filet of Pangasius filet maar iedere stevige vissoort is prima .
- voor het bakken de vis in reepjes van ca 1 cm snijden of naar wens in blokjes.
- Ook is het toevoegen van paprika in reepjes of blokjes lekker bij dit gerecht Smakelijk
Ook lekker om te maken
Variaties op Krab Curry
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kaleacha kari (Krab curry) | 1 | Vis en schaaldieren |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal badjak en olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal badjak
- curry en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal badjak kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 159 kcal | 7% | 636 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |