Krabbekop
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van marjoleinnn
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Deegroller
- Bakplaat
- Pan
- Staafmixer
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- ×1×
Verwarm de en los hierin de op. - Sla de net niet helemaal stijf.
- Pureer met de staafmixer de met het gelatinemengsel en het .
- Spatel daarna de erdoor en laat het garnalenmengsel in de koelkast opstijven.
×2×
Verwarm de oven voor op 130 graden. - Bestrijk het eerste vel met en bestrooi licht met zout en peper.
- Leg het volgende vel erop en druk goed aan met een deegroller.
- Bestrijk opnieuw met , bestrooi met zout en peper en leg het laatste vel erop.
- Druk ook dit goed aan met de deegroller, besmeer met de rest de en snijd in 12 stukken.
- Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat, leg er nog een vel bakpapier op en iets zwaars zodat het deeg niet kan gaan krullen.
- Bak het deeg in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
×3×
Breng de aan de kook. - Meng de cayenne met de .
- Leg de , met de kop naar beneden, in de en laat per 500 gram 7 + 2 minuten extra per extra 100 gram koken.
Neem de uit de pan. - Breek de voorpoten af.
- Halveer de door de punt van een groot mes in de kop te zetten en van daaraf het mes de rest van het lijf te laten splijten.
- Verwijder het maagje en het darmkanaaltje.
- Kraak de voorpoten.
- Neem het kreeftenvlees uit de schaal en uit de voorpoten, hak fijn en meng met de helft van de cayennemayonaise.
- Breng op smaak met zout en peper.
×4×
Leg op elk bord een stuk gebakken stuk . - Smeer op elk stuk deeg een dikke laag garnalenmousse en leg daarop een stuk .
- Verdeel de kreeftensalade over de 4 stukken en dek af met het laatste stuk deeg.
- Trek naast elke tompouce een sierlijke streep cayennemayonaise.
Eet smakelijk.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg, bouillon, mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- boter, bouillon, mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, slagroom, boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, slagroom, boter
- garnalen en kreeft is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en mayonaise
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per taartjes | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 191 kcal | 9% | 764 kcal |
Vetten | 20 g. | 28% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |