Krabsoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsoepen
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Verkruimel het los.
Verhit de bouillon in een grote pan.
Snipper peper, sjalot en de knoflook fijn en bak ze kort aan in de maïsolie.
Schenk een deel van de bouillon bij en laat alles 1 minuut koken.
Voeg de groente oplossing met citroensap, de en het bij de bouillon.
Voeg een klein beetje toe naar smaak.
Roer het het maïszetmeel los in een half kopje koud water.
Giet dit bij de soep en roer intussen voortdurend.
Doe de krab bij de soep.
Breng ze op smaak met de , citroensap en .
Laat de soep 5 minuten trekken op een heel zacht vuur.
Neem de soep van het vuur, klop het los en voeg het toe. - Roer krachtig om.
Verdeel de soep over kommetjes of borden.
Werk af met de gehakte tuinkruiden.
Serveer dit gerecht heet.
Variaties op Krabsoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Krabsoep | 2 | Soepen |
Romige krabsoep | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 53 kcal | 2% | 212 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |