Krakelingen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op ca. 150 graden C.
  2. Ontdooi het en kneed het tot een samenhangend geheel.
  3. Snijd het nu in ongeveer 5 of 6 gelijke delen en rol er "worstjes" van ong. 2 cm dikte.
  4. Verdeel deze "worstjes" in stukken van ongeveer 15 cm.
  5. Leg elk stukje zo over elkaar dat je een krakeling-vorm overhoud.
  6. Meng de met de .
  7. Bestrijk elke krakeling met de losgeklopte dooiers en bestrooi de krakelingen met het - mengsel.
  8. Leg de krakelingen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Bak de krakelingen ongeveer 15 minuten in het midden van je oven.
  10. Variatietip:
  11. Je kunt in plaats van ook eens varieren met amandelschaafsel of gehakte noten.
25
25
25

Variaties op Krakelingen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Krakelingen
VariatieAantalGang
Amandelkaneelkrakelingen1Taart en gebak
Sate krakelingen1Hapjes
Grote krakelingen1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Krakelingen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoe kan ik het maken zonder recept, hé, denk daar maar eens over na.
Olijf Pitje 28 november 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
535 kcal
26%2140 kcal
Vetten
41 g.
58%164 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
33 g.
12%132 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Krakelingen