Kreeft met basmatirijst en wilde spinazie
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Snijd de in tweeën en bestrijk de helften met .
- Grill deze 10 minuten en haal, als de is afgekoeld, het vlees uit de schalen.
- Kook de , kalfsbouillon en de witte in tot je 1/3 liter vloeistof over houdt.
- Maak een saus van en , met 1 sjalot en bindt het met de 1/3 liter vloiestof, 2 eetlepels dyon en 2 eetlepels .
- Begin met een laag saus in een ovenschaal, leg daar de lege schaaldieren op en vul deze met het vlees uit de rug en poten.
- Overgiet de met de rest van de saus en bedek alles met flink veel geraspte en kleine klontjes .
- Grill dit nog 8 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
- Maak er en wilde bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ravioli van kreeft met tomatencoulis en gefrituurde prei435m
-
Recept
Udang Karang Boemboe Cabai (pittig gebakken kreeft)450m
-
Recept
Snoekbaars op wilde rijst met een saus van muskaatpompoen440m
-
Recept
De kreeft van Blancheke440m
-
Recept
Zeewolf met sojascheuten en spinazie430m
-
Recept
Kreeft met gebakken aardappeltjes450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon, wijn, spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon en wijn
- visbouillon, boter, roomboter, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- boter, roomboter, parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- kreeft is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 658 kcal | 32% | 1316 kcal |
Vetten | 53 g. | 76% | 106 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 37 g. | 14% | 74 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |