Krieken-vlaai

Ingrediënten

+ -
print

Voor de krieken:

Voor het deeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Giet de af en doe ze in een steelpannetje.
  2. Doe de en het maïszetmeel bij het sap, roer goed door en giet mee in het pannetje.
  3. Warm dit op, tot het een beetje indikt.
  4. Giet in een diep bord om af te koelen.
  5. Leg de op het aanrecht en maak een putje.
  6. Los de op in lauw .
  7. Doe het half en de in het kuiltje en het op de rand van de .
  8. Doe de in blokjes erbij.
  9. Giet beetje bij beetje het met bij het terwijl je kneedt.
  10. Kneed het gedurende 10 minuten tot het glad is en gebruik extra tegen aankleven.
  11. Laat het een half uur rusten met een handdoek op.
  12. Verdeel het in 2 delen en gebruik 1 deel.
  13. Doe extra op het en de deegrol en rol het goed plat.
  14. Leg het in de vorm en snijd het overschot langs de randen weg.
  15. Giet de afgekoelde op het .
  16. Snijd het overschot van het in reepjes en leg ze gekruist op de bovenkant.
  17. Doe de taart in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 20 à 25 minuten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
571 kcal
28%3426 kcal
Vetten
30 g.
43%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%366 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
33 g.
37%198 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Krieken-vlaai