Peking eend op deze manier bereid krijgt een heerlijk krokant velletje dat door menigeen meer gewaardeerd wordt dan het malse eendenvlees.
De voorbereidende werkzaamheden zijn nodig om het vel op de juiste manier te prepareren.
Niet overhaasten dus!
Laat de eend rustig in de koelkast ontdooien.
Dit kan 1 à 1,5 dag duren.
Was de eend schoon onder de kraan.
Laat hem goed uitlekken en bind de poten met keukengaren bij elkaar.
Zet een grote ketel op het vuur.
Breng dit aan de kook en dompel de eend daar 3 minuten in.
Haal hem uit het water(10 centiliter)(1.2 liter) en laat hem goed uitlekken.
Meng alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar.
Doe de marinade in een grote pan en maak hem handwarm.
Dompel de eend hierin.
Laat hem ca. 4 uur marineren terwijl je hem (of haar) regelmatig omkeert.
Neem de eend uit de marinade en laat hem goed uitlekken.
Hang hem aan een touwtje voor een ventilator en laat die gedurende 6 uur in de laagste stand draaien om de eendenhuid goed te drogen.
Verwarm de oven voor op 240 graden celsius.
Vul een grote braadslee met 5 cm water(10 centiliter)(1.2 liter).
Plaats die onder in de oven.
Plaats daarboven een rooster en leg de eend op zijn rug daarop.
Zet de oven nu op 180 graden celsius, draai de eend om en laat hem nog eens 1 uur en 10 minuten braden.
Maak ondertussen de saus gereed.
Verwarm het water(10 centiliter)(1.2 liter) in een sauteuse.
Voeg alle ingrediënten toe behalve de zilveruitjes(75 gram) en de sherry(5 centiliter).
Breng de saus tegen de kook aan en roer goed door totdat alle ingrediënten zijn opgelost.
Roer af en toe even door.
Voeg de uitgelekte zilveruitjes(75 gram) en de sherry(5 centiliter) toe.
Bind de saus lichtjes met een klein beetje aardappelmeel(1 theelepel).
Serveer de eend in zijn geheel op een schaal.
Snijd hem pas aan tafel in stukken of gebruik daarvoor de wildschaar.
Overgiet royaal met de saus en geef er aardappelkroketjes bij en een frisse salade.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
Gluten
sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus en sojasaus
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Krokant gebraden Peking eend heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Misschien lekker, maar met Peking Eend heeft dit recept niks te maken. Peking eend wordt gemarineerd met maltose siroop. Anders kan je elke eend die per ongeluk een oven in vliegt wel Peking Eend noem... Lees reactie
Ian 18 november 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.