Krokant gebraden Peking eend

Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade:

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Peking eend op deze manier bereid krijgt een heerlijk krokant velletje dat door menigeen meer gewaardeerd wordt dan het malse eendenvlees.
  2. De voorbereidende werkzaamheden zijn nodig om het vel op de juiste manier te prepareren.
  3. Niet overhaasten dus!
    Laat de eend rustig in de koelkast ontdooien.
  4. Dit kan 1 à 1,5 dag duren.
  5. Was de eend schoon onder de kraan.
  6. Laat hem goed uitlekken en bind de poten met keukengaren bij elkaar.
  7. Zet een grote ketel op het vuur.
  8. Breng dit aan de kook en dompel de eend daar 3 minuten in.
  9. Haal hem uit het en laat hem goed uitlekken.
  10. Meng alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar.
  11. Doe de marinade in een grote pan en maak hem handwarm.
  12. Dompel de eend hierin.
  13. Laat hem ca. 4 uur marineren terwijl je hem (of haar) regelmatig omkeert.
  14. Neem de eend uit de marinade en laat hem goed uitlekken.
    Hang hem aan een touwtje voor een ventilator en laat die gedurende 6 uur in de laagste stand draaien om de eendenhuid goed te drogen.
    Verwarm de oven voor op 240 graden celsius.
  15. Vul een grote braadslee met 5 cm .
  16. Plaats die onder in de oven.
  17. Plaats daarboven een rooster en leg de eend op zijn rug daarop.
  18. Braad de eend aldus 15 minuten.
  19. Zet de oven nu op 180 graden celsius, draai de eend om en laat hem nog eens 1 uur en 10 minuten braden.
    Maak ondertussen de saus gereed.
    Verwarm het in een sauteuse.
  20. Voeg alle ingrediënten toe behalve de en de .
  21. Breng de saus tegen de kook aan en roer goed door totdat alle ingrediënten zijn opgelost.
  22. Laat op een laag vuurtje 20 minuten sudderen.
  23. Roer af en toe even door.
    Voeg de uitgelekte en de toe.
  24. Bind de saus lichtjes met een klein beetje .

    Serveer de eend in zijn geheel op een schaal.
  25. Snijd hem pas aan tafel in stukken of gebruik daarvoor de wildschaar.
    Overgiet royaal met de saus en geef er aardappelkroketjes bij en een frisse salade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus en sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Krokant gebraden Peking eend heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Misschien lekker, maar met Peking Eend heeft dit recept niks te maken. Peking eend wordt gemarineerd met maltose siroop. Anders kan je elke eend die per ongeluk een oven in vliegt wel Peking Eend noem... Lees reactie
Ian 18 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
0 kcal
0%0 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Krokant gebraden Peking eend