Krokante eieren

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd deze in stukken.
    Meng de en .
    Snipper de fijn.
    Snijd de chilipepers in kleine stukjes.
    Pel de eieren en maak in elk ei in de lengte 4 inkepingen tot op ruim 1 cm van beide uiteinden.
    Verhit de in een gietijzeren pan op een half vuur en bak de tot ze aan alle kanten bruin zijn (± 10 minuten).
    Neem ze uit de pan en houd ze apart.
    Haal de pan van het vuur en roer het mengsel van en door het bakvocht.
    Zet de pan weer op het vuur en bak de hele eieren bruin.
    Schep de eieren voorzichtig uit de pan en houd ze apart.
    Bak in dezelfde de , gember, kaneel, kardemom, en groene tot de lichtbruin is (6-7 minuten).
    Voeg de helft van de toe en roerbak tot ze stuk gaan (2-3 minuten).
    Voeg de , gemalen , venkel en (eventueel) toe en roerbak 3-4 minuten.
    Voeg de rest van de toe en bak ze 4-5 minuten.
  2. Roer vaak.
    Voeg de , het en het toe, breng het aan de kook, sluit de pan goed af en laat de inhoud sudderen tot de zacht zijn.
    Roer af en toe alles goed om.
    Voeg de eieren toe en laat ze 5-6 minuten zacht meekoken.
    Schep één of twee keer voorzichtig om.
    Roer er de gehakte door en haal de pan van het vuur.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
492 kcal
24%1968 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
13%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Krokante eieren