Schil de aardappels en snijd deze in stukken.
Meng de en kurkuma(0.5 theelepels)(0,125 theelepels).
Snipper de ui(1 stuk) fijn.
Snijd de chilipepers in kleine stukjes.
Pel de eieren en maak in elk ei in de lengte 4 inkepingen tot op ruim 1 cm van beide uiteinden.
Verhit de olie(5 eetlepels) in een gietijzeren pan op een half vuur en bak de aardappelen(450 gram) tot ze aan alle kanten bruin zijn (± 10 minuten).
Neem ze uit de pan en houd ze apart.
Haal de pan van het vuur en roer het mengsel van kurkuma(0.5 theelepels)(0,125 theelepels) en chilipoeder(0.5 theelepels)(0,125 theelepels) door het bakvocht.
Zet de pan weer op het vuur en bak de hele eieren bruin.
Schep de eieren voorzichtig uit de pan en houd ze apart.
Bak in dezelfde olie(5 eetlepels) de ui(1 stuk), gember, kaneel, kardemom, kruidnagels(4) en groene chilipeper(1 stuk) tot de ui(1 stuk) lichtbruin is (6-7 minuten).
Voeg de helft van de tomaten(1 blikje) toe en roerbak tot ze stuk gaan (2-3 minuten).
Voeg de kurkuma(0.5 theelepels)(0,125 theelepels), gemalen koriander(2 theelepels), venkel en (eventueel) chilipoeder(0.5 theelepels)(0,125 theelepels) toe en roerbak 3-4 minuten.
Voeg de rest van de tomaten(1 blikje) toe en bak ze 4-5 minuten.
Roer vaak.
Voeg de aardappelen(450 gram), het zout(1 theelepel) en het water(2.25 deciliter) toe, breng het aan de kook, sluit de pan goed af en laat de inhoud sudderen tot de aardappelen(450 gram) zacht zijn.
Roer af en toe alles goed om.
Voeg de eieren toe en laat ze 5-6 minuten zacht meekoken.
Schep één of twee keer voorzichtig om.
Roer er de gehakte korianderblaadjes(1 eetlepel) door en haal de pan van het vuur.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.