Krokante sinaasappeldriehoekjes
- Herkomst Belgie
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van pitoe
- Schrijf een review
Ingrediënten
printBereiding: ± 35 min.
Rijzen: ± 90 min.
Bak- en roostertijd: 15 min.
Drogen: ± 1 uur
Voor 32 stuks:
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- De in een pannetje laten smelten, van het vuur nemen en 1 deciliter toevoegen.
- De rest van de verwarmen tot deze lauw is, de erin brokkelen en gladroeren.
- De bloem in een kom zeven en vermengen met de tarwekiemen, het , de gistmelk, de gesmolten en de marmelade.
- Alles tot een glad deeg kneden en afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats ± 1 uur laten rijzen.
- Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht kneden, halveren en van elke helft een ± 30 cm lange rol vormen.
- Elke rol platdrukken zodat deze ± 8 cm breed is.
- In driehoeken met zijden van ± 8 cm snijden, op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen en afgedekt nog ± 30 min.
- laten rijzen.
- De oven voorverwarmen op 225°C.
- De driehoekjes midden in de oven ± 10 min.
- bakken.
- Als ze nog warm zijn met behulp van een mes opensnijden zodat er telkens twee helften ontstaan.
- Weer op de bakplaat leggen met de snijkanten naar boven en ± 5 min.
- goudgeel roosteren.
- Dan de oven uitschakelen en nog ± 1 uur laten drogen met de ovendeur op een kier.
- De krokante driehoekjes droog en goed verpakt bewaren.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1638 kcal | 81% | 1638 kcal |
Vetten | 38 g. | 54% | 38 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 303 g. | 116% | 303 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |