Kroketje van griesmeel met bosbessenijs en citroen-tijmboter
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van keesgroen
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Kook de met het en het amandelextract en de in de gaar.
- Stort dit op een plaat en laat afkoelen.
- Paneren à l’Anglaise maar in plaats van paneermeel, gepofte gebruiken.
- Frituren in olie van 190 graden C., daarna bestrooien met .
- Neem , en voeg een beetje toe, laat dit tot 1/3 inkoken en voeg 130 gram koude, in blokjes gesneden toe.
- Serveren met bosbessenijs of bosbessensorbetijs en slagroom.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 242 kcal | 12% | 1210 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 45 g. |
Waarvan verzadigd | 5 g. | 29% | 25 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 15 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 21% | 5 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 65 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 20 g. | 22% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 4 mg. | 0% | 20 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |