Kroketten met Goudse kaas en peterselie

Ingrediënten

+ -
print

Voor het paneren:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de in een pan zonder te kleuren.
  2. Roer vervolgens de met een houten lepel erdoor en verhit het geheel op niet te hoog vuur totdat het mengsel loslaat van de bodem.
  3. Laat het daarna af koelen.
  4. Breng in de tussentijd de aan de kook en giet deze bij dit mengsel (roux).
  5. Breng het geheel al roerend aan de kook en roer de roux glad.
  6. Laat deze vervolgens ca. 10 minuten op matig vuur doorkoken.
  7. Voeg daarna de kaas toe en roer alles goed door elkaar.
  8. Breng de roux op smaak met , zout en .
  9. Giet de roux daarna in een schaal bedekt met vetvrij papier en laat de roux afkoelen tot het geheel goed stijf is geworden (ca. 1 uur).
  10. Verdeel de massa in 8 tot 12 gelijke delen en vorm hiervan met de hand kroketten.
  11. Haal deze vervolgens aan alle kanten door de , door het losgeklopte ei en als laatste door het .
  12. Laat de kroketten in de koelkast minstens 1 uur opstijven.
  13. Bak ze daarna in de friteuse of in een pan met hete olie op 190º C goudbruin in ca. 4 - 5 minuten.
  14. Laat ze uitlekken op keukenpapier en garneer met of gefrituurde .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, goudse kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, goudse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in goudse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladselderij en bladselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, goudse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in goudse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
653 kcal
32%2612 kcal
Vetten
48 g.
69%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kroketten met Goudse kaas en peterselie