Kroketten met wildvlees
- Herkomst Nederland
- Categorie Snacks
- Bereiden
- Kookboek van michaeltoorop
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
Bereidingswijze
- Laat het vlees ± 15 min zachtjes in hete tegen de kook aan gaar worden.
- Daarna moet het vlees in de bouillon afkoelen.
- Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes.
- Boter smelten, erdoor roeren en enkele minuten meebakken.
- Voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de roux terwijl je blijft roeren.
- Komen er toch klontjes in, gebruik dan een garde om de klontjes op te lossen.
- Week de ca. 5 min in koud water.
- uitknijpen en van het vuur af in de warme saus oplossen.
- Vlees, en door saus roeren en op smaak brengen met en peper.
- Giet de salpicon (ragout) in een schaal van ± 3 cm diep en en zet deze enkele uren – liefst een nachtje - in de koelkast om stevig te laten worden.
- Klop de los met 2 el water en wat .
- Kneed de afgekoelde ragout door elkaar en verdeel de salpicon in gelijke stukken van ca. 100 gram.
- Vorm ovaalvormige kroketjes en rol ze eerst door het eiwit en daarna door of panko.
- Deze handeling een keer herhalen.
- Laat de kroketten een uurtje rusten en bak ze per 4 mooi lichtbruin in de frituur op 180ºC.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kroketten met kalfsvlees41u30m
-
Recept
Kroketten met ham41u10m
-
Recept
Kroketten met Goudse kaas en peterselie41u30m
-
Recept
Kroketten (basis recept)42u
-
Recept
Kroketten met garnalen41u10m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine en vleesbouillon
- vleesbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- vleesbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten
- boter of margarine, vleesbouillon, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
- boter of margarine en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en vleesbouillon
- boter of margarine kan sporen bevatten van vis en Allergie in gelatine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 316 kcal | 15% | 1264 kcal |
Vetten | 32 g. | 47% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |