Kroketten van Ibericoham

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. * Maak een roux door:
    - De olijfolie in een pan te verhitten.
    - Laat hierin 40 gram boter smelten.
    - Roer met een houten lepel, 4 eetlepels bloem erdoor tot het mengsel loslaat van de bodem.
    - Voeg dan beetje bij beetje de melk toe.
    - Roer dit tot een gebonden saus ontstaat.
    * Haal de roux van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
    * Snijd de knoflook heel fijn en fruit deze, in de rest van het boter in een aparte pan.
    * Voeg de fijn gesneden peterselie hierbij, en roer een paar keer goed door.
    * Snijd de Ibericoham in fijne reepjes.
    * Roer de ham door de saus.
    * Laat de knoflook-peterselie goed uitlekken op keukenpapier en voeg deze ook toe.
    * Doe het mengels in een grote platte schaal met hierop een stuk folie.
    * Laat het mengels 30 min.
  2. op een koele plek uitrusten.
    * Daarna mag het nog twee uur in de koelkast.
    * Doe de rest van de in een plat bord, zodat je kan rollen.
    * Klop de los in een diep bord.
    * Het op een plat bord, zodat je kan rollen.
    * Vorm met nat gemaakte handen cilinders van het mengsel.
    * Haal eerst door het .
    * Daarna door het ei en daarna door het .
    * Haal het nogmaals door het ei en door het .

    Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
  3. Frituur de kroketten per 4 stuks goudbruin.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
278 kcal
13%1112 kcal
Vetten
14 g.
21%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kroketten van Ibericoham