Kruidig gehakt met aardappelpuree
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van suzan
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Verhit de olie in een pan en bak het gehakt in ongeveer 5 minuten bruin.
- Voeg dan de en de toe en bak alles ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur mee.
- Roer de erdoor en bak het geheel nog 1 minuut zacht.
- Roer de erdoor, schenk de bouillon erbij en voeg de en kruiden toe.
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten zacht pruttelen.
- Doe het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal en maak er een dikke laag van op de bodem.
- Verwarm de en strijk de puree over het gehaktmengselzodat er een soort deksel ontstaat.
- Bestrooi de puree met de kaas en bak het gerecht ongeveer 25 minuten in de oven totdat de puree een beetje gegratineerd is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gehakt-koolschotel met aardappelpuree435m
-
Recept
Kruidig zoet gehakt uit de oven430m
-
Recept
Gegratineerde preischotel met gehakt en tomatensaus450m
-
Recept
Gehakt rodekool schotel41u
-
Recept
Spinazierolletjes met aardappelpuree440m
-
Recept
Verstopte worstjes met aardappelpuree en bosui435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en aardappelpuree
- runderbouillon, aardappelpuree, jonge kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in jonge kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- aardappelpuree kan sporen bevatten van lactose en Allergie in jonge kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in jonge kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 392 kcal | 19% | 1568 kcal |
Vetten | 23 g. | 32% | 92 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 6% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |