Kruidige aardappeltjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Was de aardappeltjes even onder de kraan en doe ze on een ovenschaal.
  2. Snijd de paprika in kleine blokjes of dunne reepjes en voeg toe aan de aardappeltjes.
  3. Borstel de en snijd deze in stukken en voeg toe aan de aardappeltjes.
  4. Pers de en doe deze in een schaaltje.
  5. Voeg (ca 3 eetlepels), , , en toe aan de olie en meng alles goed door elkaar.
  6. Verdeel de kruidenolie over de aardappeltjes en strooi er wat en overheen.
  7. Schep alles even goed om en zet het geheel in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
  8. Ca.
  9. half uurtje laten garen in de oven terwijl je tussendoor het geheel nog eens goed omschept.
  10. Let op:
  11. Soms kan het wat langer duren dan een half uurtje, omdat de aardappeltje niet allemaal even groot zijn.
  12. Om de gaarheid te controleren kun je na een half uurtje eens een vork of sateprikker in de wat grotere aardappeltjes prikken.
25
25
25

Variaties op Kruidige aardappeltjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kruidige aardappeltjes
VariatieAantalGang
Kruidige aardappeltjes1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kruidige aardappeltjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

En wat moet er met de gebakken uitjes gebeuren?
Johanna 19 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
263 kcal
13%1052 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruidige aardappeltjes