Kruidige flensjes (Dosa)
- Herkomst India
- Categorie Hapjes
- Flensjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Blender
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Vermeng de rijst met de en spoel ze grondig.
- Laat ze uitlekken, doe ze over in een grote kom en voeg het toe.
- Laat ze 24 uur weken.
- Laat het mengsel weer uitlekken en maal het fijn in een blender of keukenmachine.
- Bestrooi het met en , giet de erbij en klop hiervan een beslag.
- Laat wat smelten in een koekenpan met dikke bodem en giet er voldoende beslag in om de hele bodem te bedekken.
- Bak alleen één kant tot het midden stolt en laat het op een verwarmd bord glijden.
- Herhaal dit met de rest en voeg zo nodig meer toe.
- Serveer warm met een keuze aan chutneys.
- Of eet de dosa's met gehaktkoekjes/Shami kebab of Indiase roereieren/Ekoori.
- Deze flensjes worden meestal vers gebakken als ontbijt genoten.
- Ze gaan uit van de twee meest verkrijgbare ingrediënten in India:
- rijst en .
- Dosa's worden traditioneel gebakken op een verhitte vlakke steen, maar een ondiepe koekenpan is ook goed.
- Voor de liefhebber:
- klop voor het bakken 50-100 gram gehakte koriander of spinazie, of 1 theelepel karwijzaad of anijszaad door het beslag; zo verkrijgt men een nog gekruidere smaak.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per flensje | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 51 kcal | 2% | 612 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 132 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |