Kruidige kipcurry

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Staafmixer
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rasp de , snijd het steeltje van de rode , halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  3. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
  4. Verhit de en fruit de , de en met de 3 minuten.
    Voeg de kip toe en bak op middelhoog vuur 4 minuten mee.
  5. Pureer de , de basilicum en 2/3 van de met de staafmixer.
  6. Voeg de en toe aan de kip en breng het aan de kook.
  7. Meng de met 4 eetlepels water en voeg toe aan de saus.
  8. Laat zachtjes 3 minuten koken tot de saus gebonden is.
    Rasp ondertussen de groene schil van de en pers de vrucht uit.
  9. Voeg het rasp toe aan de saus en breng op smaak met het limoensap, en .
  10. Bestrooi met de rest van de en serveer met de rijst.
25
25
25

Variaties op Kruidige kipcurry

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kruidige kipcurry
VariatieAantalGang
Kruidige kipcurry1Rijstgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kruidige kipcurry heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

In Èèn woord: Heerlijk. Vol van smaken, verrassend snel gemaakt, wel een hele lijst met ingredienten maar zeer de moeite waard en ik zal dit recept in de toekomst zeker vaker maken en heb het inmidels... Lees reactie
Bart 17 mei 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
437 kcal
21%1748 kcal
Vetten
7 g.
11%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
3%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
66 g.
25%264 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruidige kipcurry