Rosbief:
Haal het vlees 20 minuten voor het bereiden uit de koelkast.
Wrijf de in met mosterd, masseer het goed in het vlees anders bakt het los bij het aanbraden.
Bestrooi rondom met de kaneelpoeder, een beetje zout en versgemalen zwarte peper en druk goed aan.
Aardappel-knoflookmousseline:
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
Pel de knoflook.
Kook de aardappels(1.5 kilo) met knoflook gaar in water met een beetje zeezout.
Giet de aardappels(1.5 kilo) af en bewaar het kookvocht.
Stoom ze droog.
Schep de aardappels(1.5 kilo) in een passe-vite en draai ze tot puree.
Breng de melk(100 milliliter) aan de kook.
Voeg al roerende toe aan de gepureerde aardappel(1 stuk).
Schenk er de olijfolie(1 scheutje)(6 eetlepels)(200 milliliter)(2 eetlepels) bij tot een smeuïge puree ontstaat en breng op smaak met een beetje peper.
Gebruik eventueel wat kookvocht mocht de puree te dik zijn.
Dek de mousseline af en zet in de koelkast.
Olijvensalsa:
Halveer de zwarte olijven en snijd de groene olijven in partjes.
Snijd de cornichons in schuine plakjes en meng ze met de olijven, kappertjes en olijfolie.
Portsiroop:
Kook in een brede platte pan de rode port met de rietsuiker circa 6 minuten tot het licht stroperig is.
‘s Avonds afmaken
Rosbief
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Verhit de olie met de boter in een braadpan en laat de boter uit bruisen.
Braad het vlees op hoog vuur rondom bruin.
Kneus de zoethout met een pan en scheur de blaadjes laurier in kleine stukjes.
Leg het vlees in een ovenschaal en voeg de laurier en het zoethout toe aan de pan met braadvocht.
Bak kort mee en schenk over het vlees.
Laat het vlees in de oven circa 45 minuten garen tot het rosé is.
Laat de rosbief(1 gram)(1 stuk) verpakt in aluminiumfolie minstens 5 minuten ‘rusten’ alvorens aan te snijden.
Groenten
Halveer de stronkjes roodlof over de lengte.
Verhit een scheutje olijfolie(1 scheutje)(6 eetlepels)(200 milliliter)(2 eetlepels) in een pan.
Bak de stronkjes op de gesneden kant tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de portsiroop toe en ‘karamelliseer’ de roodlof 1 minuut op middelhoog vuur.
Maak de aardappel(1 stuk)-knoflookmousseline warm in een pannetje.
Opmaak bord
Leg een half stronkje roodlof in het midden van het bord.
Snijd de rosbief(1 gram)(1 stuk) in plakken en verdeel plakjes over de roodlof.
Leg een half stronkje roodlof op het vlees en leg er een quenelle aardappel(1 stuk)-knoflookmousseline bij.
Lepel de olijvensalsa erover.
TIP:
voor perfect vlees kan je een thermometer gebruiken.
Steek de thermometer in het vlees.
Voor de rosbief(1 gram)(1 stuk) moet de kerntemperatuur tussen de 48 °C – 52 °C zijn.
100% Pinot Noir dit is de perfecte wijn die bij dit gerecht past!
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
Mosterd
dijon mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in dijon mosterd
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Kruidige rosbief met rode roodlof en groene olijvensalsa heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.