Kruidige saucijzen

Ingrediënten

+ -
print

Voor 12 stuks:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Pureer en knoflook met de in een blender.
  3. Spoel water door de darmen, laat ze uitlekken en schuif daarna de darm op het worstmondstuk.
  4. Uiteinde dichtbinden.
  5. Snijd de net niet bevroren carré en draai er fijn gehakt van, eerst grof 8 mm en daarna 4 mm.
  6. Bereiding:
  7. Meng het gehakt zorgvuldig met de kruiden en purée uit de blender.
  8. Maak dan met de worstenmaker of vleesmolen met hulpstukken een lange worst.
  9. Niet te stijf persen anders knappen de saucijzen tijdens het bakken, enige elasticiteit moet overblijven!
  10. Als alle vulling op is, de andere uiteinde dichtbinden en om de 10 à 15 cm met duim en wijsvinger van beide handen de worst stevig draaien zodat de darm ter plaatse insnoert.
  11. Dit proces herhalen over de gehele lengte van de worst.
  12. Daarna de benodigde worstjes om en om op een laag vuurtje gaar bakken.
  13. De overgebleven rauwe saucijzen kunnen in de vriezer bewaard worden.
  14. Lekker bij een gewone Hollandse "pot".
  15. Aardappeltjes, groente en een ...
  16. saucijsje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
12 kcal
0%48 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruidige saucijzen