Kruidige zuur/zoete-pompoen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Bolzeef

Bereidingswijze

  1. Koop een kleine stevige oranje .
  2. Te grote zijn soms melig en bevatten, verhoudingsgewijs, veel pitten en draden.
    Was de en schil hem met een dikschiller.
  3. Verwijder de pitten en de draden.
  4. Maak blokjes van formaat: 1 cm bij 1 cm bij 2 cm.
  5. Doe de blokjes in een roestvrij stalen kookpan en giet er zoveel op, dat ze onderstaan.
    Breng het aan de kook, schakel de warmte uit en laat de blokjes een paar minuten staan op restwarmte zodat ze beetgaar zijn.
  6. Giet de paninhoud door een bolzeef en spoel de blokjes na met stromend koud .
  7. Zet de blokjes apart.
    Doe in een roestvrij stalen pan:
  8. , azijn, , , kruidnagel, , sinaasappelsap, , zout en (3 stukjes van elk 1 cm).
  9. Breng het mengsel aan de kook en roer er dan de en de pompoenstukjes door.
  10. Laat het mengsel een paar uur (liefst een nacht) rustig staan.
  11. Proef ook eens of de naar bijna gaar smaakt en een glazig uiterlijk heeft.
  12. Zorg verder voor met soda gereinigde potten.
  13. Roer nu de , de , de chillisaus en een eetlepel citroensap door het pompoenmengsel.
  14. Breng het mengsel net aan de kook.
  15. Schep de pompoenblokjes, de , de sinaasappelschillen, de citroenschillen en de in de schone potten.
  16. Laat de vloeistof nog even doorkoken, zodat het wat stroperiger wordt en giet het dan bij de inhoud van de potten.
  17. Sluit de potten af en bewaar ze op een koele donkere plaats.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker en zoete chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
61 kcal
3%1220 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruidige zuur/zoete-pompoen