Kruidkoek
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Handmixer
- Oven
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 180°C.
De slaolie in een hoge kom doen en samen met de suiker, alle eieren, de maïzena, de bloem, bakpoeder, kaneel, kruidnagels en de nootmuskaat met een handmixer op de hoogste stand goed roeren voor ongeveer 2 minuten.
Op het laatst de geraspte chocolade en de gehakte hazelnoten, de sukade en de oranje snippers door het deeg roeren.
Het deeg in een goed ingevette cakevorm van 30 cm doen en in de voorverwarmde oven gaar bakken in ongeveer 60 minuten.
Voor de glazuur:
De poedersuiker in een kom doen en de rum toevoegen en de poedersuiker met de rum net zolang roeren tot er een gelijkmatige glanzende massa verkregen is.
Als de cake gaar is, op een taart rooster storten en de nog warme cake met glazuur bestrijken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Beppe's kruidkoek455m
-
Recept
Kruidkoek435m
-
Recept
Kruidkoek430m
-
Recept
Kruidkoek41u30m
-
Recept
Kruidkoek met noten41u15m
-
Recept
Kruidkoek met amandelen, vijgen en dadels41u20m
Variaties op Kruidkoek
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kruidkoek | 18 | Taart en gebak |
Kruidkoek Muffins | 2 | Taart en gebak |
Kruidkoek met sinaasappel, honing en oranjebloesem | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- bakpoeder en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in hazelnoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, rum
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1047 kcal | 52% | 4188 kcal |
Vetten | 39 g. | 56% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 59 g. | 22% | 236 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 45 g. | 50% | 180 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |