Kruidnootjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Doe alle ingredienten in een beslagkom en kneed met je handen alles door elkaar.
  3. Kneed net zo lang tot je een mooie deegbal kan maken die niet aan je handen plakt en/of uit elkaar valt (is het deeg te plakkerig doe er wat zelfrijzend bij, is het deeg te droog, dan voeg je nog wat toe).
  4. Leg bakpapier op een bakplaat.
  5. Vorm van het deeg kleine balletjes (zo groot als een knikker) en leg deze in rijtjes op het bakpapier (wel iets ruimte tussen de balletjes laten).
  6. Druk alle balletjes een beetje plat.
  7. Zet de bakplaat in de oven.
  8. Haal de bakplaat er na ongeveer 15 minuten uit.
  9. Laat de kruidnoten afkoelen en haal ze dan van het bakpapier af.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kruidnootjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kruidnootjes
VariatieAantalGang
Kruidnootjes1Sinterklaas

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bakmeel en stroop is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
297 kcal
14%1188 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
51 g.
19%204 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruidnootjes