Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Handmixer
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm (ca 26 cm doorsnede)in met een beetje en bestrooi met een beetje .
  2. Meng de ,175 gram , de , een snufje en 275 gram in blokjes met de handmixer en vervolgens kort met de hand tot een kruimeldeeg.
  3. Meng er tenslotte 1 eetlepel doorheen.
  4. bekleed de bodem en de rand (ca 2 cm hoog) van de springvorm met 1/3 van het kruimeldeeg en druk het stevig aan.
  5. Plaats het overige kruimeldeeg in de koelkast.
    Verwarm de oven voor tot 175 graden.
  6. Pers de uit en houd 2 eetlepels citroensap apart.
  7. Vul het overige citroensap met water aan tot 45o ml en breng het mengsel aan de kook met 175 gram en 15 gram .
  8. Roer de met 4 eetlepels water tot een papje.
  9. Voeg het papje toe aan het kokende sap en kook nog 1 minuut door.
  10. Klop de los.
  11. Roer er geleidelijk 3 eetlepels van het citroenmengsel doorheen.
  12. Roer het ei-citroenmengsel door het warme citroensap en breng nogmaals aan de kook.
    Roer de citroencrème door een fijne zeef en laat ca 15 minuten afkoelen.
    Vul de springvorm met de citroencrème, verkruimel het overige kruimeldeeg over de citroencrème.
  13. Bak de taart 25-35 minuten onderin de oven.
  14. Laat de taart min 4 uur afkoelen, zodat e crème opstijft.
    Roer de glad met 2 eetlepels citroensap.
    Doe het glazuur in een diepvrieszakje en knip 1 hoekje van het zakje af.
  15. Verdeel het glazuur in strepen over de taart en laat opdrogen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
310 kcal
15%4960 kcal
Vetten
16 g.
23%256 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%320 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
22 g.
24%352 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruimel-citroentaart