Kruimelige appelkoeken
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appelkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van rinekepersoon
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Vormpje
Bereidingswijze
- Bereidingswijze:
- Plaats een rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. (Elektrische oven: 175°C , hete luchtoven: 160°C en gasoven:
- stand 3).
- Vet het muffinbakblik in met of gebruik een bakspray.
- Meng het zelfrijzend , de , het en de door elkaar.
- Voeg de en de toe en meng alles tot dat er een kruimelig deeg ontstaat.
- Zet het kruimeldeeg in de koelkast tijdens het schillen en snijden van de appels.
- Schil de , verwijder het klokhuis en snijd de in blokjes (ca. 1,5 x 1,5 cm).
- Schep in elk vormpje een volle eetlepel kruimeldeeg en druk dit iets aan.
- Leg op het kruimeldeeg in de vormpjes ca. 4 stukjes .
- Verdeel de resterende deegkruimels over de vormpjes.
- Druk de kruimels voorzichtig een beetje aan.
- Plaats het bakblik in de oven en bak de koeken in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de koeken na het bakken ca. 5 minuten in het bakblik afkoelen.
- Haal de koeken uit het bakblik. (Dit kan bijvoorbeeld door een theedoek over het bakblik te leggen en het bakblik samen met de theedoek om te keren).
- Laat de koeken verder uitdampen op een rooster.
- Bestuif de afgekoelde koeken eventueel met .
- Veel plezier met bakken!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelkoeken420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 330 kcal | 16% | 1980 kcal |
Vetten | 22 g. | 31% | 132 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 50 g. | 19% | 300 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 1% | 6 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |