Kruimelvlaai
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van irma-lohuis
- 3 reviews
Keukenspullen
- Taartvorm
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Vet de taartbodem in en bestrooi hem met wat bloem.
- Verwarm de oven voor op 170 graden celsius.
- Bodem en kruimels:
- De in stukjes snijden en in de pan verwarmen.
- Laat het niet koken.
- Ondertussen de bloem boven een kom zeven, de , en beetje toevoegen en mengen.
- Als de is gesmolten, dan dit ook aan het mengsel toevoegen.
- Dit alles goed met de handen door elkaar mengen.
- Custardvulling:
- Doe de en de in een kom.
- Voeg een scheut toe, zodat het een papje wordt.
- Meng de met de en doe hier een scheutje bij zodat het een papje wordt.
- Verwarm de rest van de en als de kookt, voeg dat het papje toe.
- Laat dit ongeveer 1 minuut koken.
- Verdeel het in twee gelijke porties.
- Bedek met één portie de bodem en een opstaand randje in de taartvorm.
- Bewaar de rest voor de kruimels!
- Haal -als het er op zit- het velletje van de custardpudding.
- Giet de custardpudding in de bedekte taartvorm.
- Nu kan de rest van het over de pudding gekruimeld worden.
- De taart ongeveer 60 minuten op 170 graden celsius in de oven.
- Daarna iets af laten koelen, en evt.
- bestrooien met .
- Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Custard kruimelvlaai41u
-
Recept
Perzik kruimelvlaai41u30m
Variaties op Kruimelvlaai
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Perzik kruimelvlaai | 1 | Taart en gebak |
Custard kruimelvlaai | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- deeg en bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker, vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- deeg, boter, custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (3)
Kruimelvlaai heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 878 kcal | 43% | 3512 kcal |
Vetten | 51 g. | 73% | 204 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 138 g. | 53% | 552 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 10 g. | 11% | 40 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |