Kruimelvlaai

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de custard:

Decoratie:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Vet de taartbodem in en bestrooi hem met wat bloem.
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden celsius.
  4. Bodem en kruimels:
  5. De in stukjes snijden en in de pan verwarmen.
  6. Laat het niet koken.
  7. Ondertussen de bloem boven een kom zeven, de , en beetje toevoegen en mengen.
  8. Als de is gesmolten, dan dit ook aan het mengsel toevoegen.
  9. Dit alles goed met de handen door elkaar mengen.
  10. Custardvulling:
  11. Doe de en de in een kom.
  12. Voeg een scheut toe, zodat het een papje wordt.
  13. Meng de met de en doe hier een scheutje bij zodat het een papje wordt.
  14. Verwarm de rest van de en als de kookt, voeg dat het papje toe.
  15. Laat dit ongeveer 1 minuut koken.
  16. Verdeel het in twee gelijke porties.
  17. Bedek met één portie de bodem en een opstaand randje in de taartvorm.
  18. Bewaar de rest voor de kruimels!
  19. Haal -als het er op zit- het velletje van de custardpudding.
  20. Giet de custardpudding in de bedekte taartvorm.
  21. Nu kan de rest van het over de pudding gekruimeld worden.
  22. De taart ongeveer 60 minuten op 170 graden celsius in de oven.
  23. Daarna iets af laten koelen, en evt.
  24. bestrooien met .
  25. Eet smakelijk!
25
25
25

Variaties op Kruimelvlaai

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kruimelvlaai
VariatieAantalGang
Perzik kruimelvlaai1Taart en gebak
Custard kruimelvlaai1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker, vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg, boter, custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Kruimelvlaai heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Ik vind hem super! Gemakkelijk te maken en lekker.
Lilly 1 maart 2013
Nou ik er vind te veel boter in zitten als ik eerlijk moet zijn, sorry.
Blankla 6 oktober 2012
Hallo ik heb net weer de kruimelvla gebakken hij is heel goed gelukt, maar ik vind hem altijd zo zoet! Kan het ook minder zoet? Alvast bedankt voor een reaktie.
Yvonne Hermans 17 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
878 kcal
43%3512 kcal
Vetten
51 g.
73%204 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
138 g.
53%552 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%40 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruimelvlaai