Pel de en hak ze fijn.
Doe ze in een schaal met de rijst, bloem(8 eetlepels), 125 milliliter water, beetje zout(0.25 theelepels), suiker(1 theelepel) en de arachideolie(2 eetlepels).
Meng alles goed en laat het even rusten.
Meng voor de saus de kokosmelk(375 milliliter), tomatenketchup(3 eetlepels), sambal(1.5 theelepels), beetje zout(0.25 theelepels) en de peper(1 theelepel) en zet het apart.
Verhit de olie(1.5 deciliter) in een wok en bak een gedeelte van het rijstmengsel goudbruin.
Draai de koek en bak de andere kant.
Bak de rest van het beslag.
Doe voor de saus olie(1.5 deciliter) in de wok en fruit de lente uitjes en de saus.
Roerbak dit een paar minuutjes en giet het over de koeken.
Serveer met roerbakgroentes naar eigen smaak.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
sambal en olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
Gluten
sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.