Kue nastar (zoete hapjes)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Vormpje
Bereidingswijze
- De moet je eerst op kamertemperatuur laten komen.
De koekvormpjes met invetten.
2 nemen en eigeel scheiden in kommetje.
Het 3e ei loskloppen (dus klutsen). - Dit gebruiken we pas op het laatst.
De oven eventjes voorverwarmen op ca. 180 graden celsius.
In een kom de zeven en een beetje erbij doen.
De in stukjes erbij doen.
Nu alles goed door elkaar mengen.
Alles tot één geheel kneden en het moet een soepele deegbal worden.
Het aanrecht met bestuiven en de deegbal uitrollen tot een lap van ongeveer 4 mm dik.
Uit de deeglap rondjes steken. - Ze moeten net zo groot zijn als de koekvormpjes. (dezelfde diameter, maar dan iets groter om ook het opstaande randje te kunnen bekleden).
Van de deegrestjes kan je nu een lange dunne rol maken.
Bekleed elk vormpje helemaal met het deeg.
Leg op elk vormpje een eetlepel ananasjam en spreid het wat uit.
Bovenop de ananasvulling, leg je 2 dunne stukjes deegrol in de vorm van een kruis.
Vervolgens bestrijk je elk kruisje en de rand met wat geklutst ei voor een mooie bruine kleur.
De koekjes afbakken in een voorverwarmde oven op 180 graden celsius in ongeveer 15 á 20 minuten.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 145 kcal | 7% | 2030 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 140 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 266 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |