Kufta (vegetarisch Turks hapje)
- Herkomst Turkije
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van christina57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Oven op 250 graden C.
- voorverwarmen.
- Doe de , het , de , , en in een kom en roer dit met een garde door elkaar.
- Maak een vulling van en 1 tot 2 's, drooggedept en kleingesneden.
- De kleinsnijden.
- Van de het vocht na het koken er flink uitknijpen.
- en fijnsnijden.
- Groenten mengen.
- in droge koekepan licht aan laten kleuren.
- Op een ovenbakplaat bakpapier leggen.
- Daarop 1 vel kuftadeeg, flink wat mengsel erop, weer een lap deeg, weer mengsel.
- Dan groentenmengsel en erover verdelen.
- Weer 1 lap deeg maar nu wat meer plooien.
- Daarna yogurtmengsel, weer 1 lap deeg met plooien, weer yoghurtmengsel, nog 1 x lap deeg en yoghurtmengsel opmaken.
- Deeg insnijden in stukken.
- Daarna insmeren met eigeel.
- In de oven en het is klaar wanneer het een mooi oranje-achtige uiterlijk heeft.
- Als het uit de oven komt opnieuw insnijden en met water besprenkelen.
- Dan met een theedoek afdekken.
- Is houdbaar in de vriezer.
- Erg lekker.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder en spinazie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eiwit
- yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 516 kcal | 25% | 5160 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 90 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |