Knoflook pellen en uitpersen in een knijper.
De schillen en raspen.
De schoonmaken, van zaad ontdoen en daarna in stukjes snijden.
Maak eerst de garnalen schoon.
Pel ze voorzichtig en verwijder de zwarte darmen.
Vermeng de knoflook, gember, maïzena, , , en in een kommetje en strooi het over de garnalen.
Omscheppen, afdekken, in de koelkast zetten en minstens 20 minuten laten intrekken.
Vermeng in een klein schaaltje alle ingrediënten voor de saus en zorg ervoor dat er geen klontjes achterblijven.
Verhit de in de wok, doe er de garnalen in en bak ze al
omscheppende tot ze stevig en roze zijn.
Bak niet te lang dan worden ze taai.
Uit de pan nemen en op een verwarmde schaal scheppen.
Bak in de achtergebleven olie(4 eetlepels)(1 stuk) de stukjes ui glazig, voeg de paprika(1 stuk) en courgette toe en bak alles 1 minuut.
Schenk nu de saus over de groenten, roer even tot het gebonden is en laat het een ½ minuut pruttelen.
Saus met groenten over de garnalen scheppen, noten erover strooien en meteen opdienen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie, olie, kippenbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
Suiker
suiker en chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie, olie, kippenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.