Kwark- bramentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Staafmixer
- Bolzeef
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Week 13 blaadjes in ruim koud water.
- Pureer de met de staafmixer (houd wat achter voor decoratie) tot een gladde puree.
Schep de bramenpuree in een kom, voeg de en de suiker toe. - Rasp de schil van de minneola erboven en roer met een garde goed door.
Verwarm 200 ml in een steelpan. - Knijp het vocht uit de en roer de blaadjes door het warme sap.
- Voeg het sap toe aan de .
- Zet de kom in koud water en wacht tot de inhoud lobbig wordt.
- Roer regelmatig.
Leg een passend rond stuk bakpapier op de bodem van een springvorm, zet het vast op de rand. - leg de lange met de besuikerde kant naar beneden zodat de bodem bedekt is.
- Schep de in de vorm, laat de taart een half uur opstijven in de koelkast en maak intussen de gelei.
Week hiervoor 5 blaadjes in een kom met ruim koud water.
Pureer de met 200 ml . - Druk de puree door een bolzeef, verwarm het - in een steelpan (niet koken) en roer de erdoor.
Laat de gelei op ijskoud water lobbig worden en verdeel over de bovenkant van de taart. - Laat de taart ca. 6 uur opstijven in de koelkast.
- Maak met een mesje de rand van de taart los, verwijder de vorm.
- Decoreer met de resterende aardbeien en evt.
- met slagroom.
- Snijd de taart in punten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Fruitige bramentaart44u15m
-
Recept
Bramentaart41u15m
-
Recept
Appel-bramentaart450m
-
Recept
Light frambozen-kwark-muffins440m
-
Recept
Snelle kwark-notencake zonder meel430m
-
Recept
Kwark cake41u10m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- basterdsuiker en frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 262 kcal | 13% | 2096 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 32 g. | 12% | 256 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |