Kwarkcake met gekarameliseerde nectarine

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Bekleed de ovenschaal met bakpapier.
  3. Rasp de gele schil van de schoongeboende en pers de vrucht uit.
  4. Doe de en in een grote kom en klop met een mixer in 5 min.
  5. luchtig.
  6. Voeg al mixend één voor één de toe.
  7. Meng het citroenrasp, de kwark en door het botermengsel.
  8. Zeef het en de erboven en spatel luchtig erdoor.
  9. Verdeel het beslag over de ovenschaal.
    Snijd 2 in stukjes en duw ze voorzichtig in het beslag zodat ze niet meer zichtbaar zijn.
  10. Bak de cake in ca 50 minuten gaar in het midden van de oven.
  11. Steek er na 40 minuten een satéprikker in.
  12. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  13. Laat op een rooster afkoelen.
    Schil de rest van de en snij ze in mooie partjes.
  14. Doe een klein klontje in de pan en bak de zachtjes met en eetlepel tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
  15. Serveer de cake met de stukjes nectarine en eventueel wat slagroom.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter, franse kwark, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in franse kwark, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, franse kwark, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
316 kcal
15%3792 kcal
Vetten
8 g.
11%96 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%24 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%312 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
23%240 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kwarkcake met gekarameliseerde nectarine