Kwarkmuffins met abrikozen
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Handmixer
- Staafmixer
- Oven
- Zeef
- Rasp
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Leg steeds een papierenvormpje in de holte van het muffinbakblik.
Rasp de grof. - Klop de , de , 5 eetlepels , de , de en een snufje in ca. 3 minuten romig met de handmixer.
- Klop de erdoor.
Meng de , het en het . - Klop het bloemmengsel in 2 porties door het kwarkmengsel.
- Klop de er kort door heen.
- Verdeel het beslag over de papierenvormpjes en bak ze 30 minuten in de oven.
Zet het muffinbakblik op een rooster en laat afkoelen.
Pureer de inclusief het sap fijn met een staafmixer
Zeef voor de topping de . - Pureer de inclusief het sap met de staafmixer fijn.
Klop de met de door elkaar, klop er 3 eetlepels doorheen, verdeel de topping met een lepel over de muffins. - Garneer met de en bedruppel met de abrikozenpuree.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- marsepein kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- kwark, roomkaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, kwark, boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- marsepein kan sporen bevatten van noten en Allergie in marsepein
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom, kwark, roomkaas, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 458 kcal | 22% | 5496 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 39 g. | 15% | 468 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 11 g. | 12% | 132 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |