Kwarkroomtaart met abrikozen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bekleed een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier.
  2. Splits de .
  3. Klop het eiwit stijf met een snufje en strooi er geleidelijk 75 gram en de bij.
  4. Spatel de eidooiers er een voor een doorheen.
  5. Zeef en de en de erover en spatel ze erdoor.
  6. Strjk de massa in de vorm.
  7. bak ca 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  8. Laat afkoelen.
  9. Laat de uitlekken en vang het sap op.
  10. Roer 4 eetlepels sap dor de likeur.
  11. Snijd de lange in de lengte door en druppel er het sap over.
  12. Week de in 2 eetlepels koud water.
  13. Klop de stijf.
  14. Roer de kwark. 125 gram en de geraspte citroenschil door elkaar.
  15. Knijp de uit en los hem op laag vuur op.
  16. Roer er eerst 5 eetlepels kwark door en vervolgens de rest en spatel direct de room erdoor.
  17. Sluit de taartring (ca 8cm hoog) om de heft van de lange .
  18. Strijk er 2/3 van het kwarkmengsel op.
  19. Verdeel hier de rest van de lange en 10-12 halve (gebruik de rest voor iets anders) Verdeel hierover der rest van het kwarkmengsel op.
  20. Zet minstens 4 uur in de koelkast.
  21. Smelt de chocolade in een plastic zakje en knip het puntje eraf, Spuit bijv kroontjes op het bakpapier.
  22. Laat drogen.
  23. Versier de taart met de kroontjes en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, gelatine, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
182 kcal
9%2912 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%304 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
14%192 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kwarkroomtaart met abrikozen