Meng de , het bakpoeder(1 stuk),de vanillesuiker(1 zakje), een snufje zout(1 stuk), 75 gram koude boter(1 stuk)(75 gram)(75 gram) (in blokjes) en een ei eerst met de mixer (deeghaken) en vervolgens kort met de handen.
Vet de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede, 8 cm hoog) met boter(1 stuk)(75 gram)(75 gram), bestuif het deeg met wat bloem(1 stuk)(150 gram) en rol het uit over de bodem.
Prik het deeg een paar keer in met een vork.
Sluit de rand om de bodem.
Bak het deeg ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
Laat de bodem afkoelen.
Was de rozijnen(100 gram) en laat ze uitlekken.
Roer 75 gram boter(1 stuk)(75 gram)(75 gram) en 150 gram suiker(200 gram) met de citroenrasp tot een crème.
Roer hierdoor 4 eidooiers, de kwark, de slagroom(125 milliliter) en de maizena(2 eetlepels).
Sla 4 eiwitten stijf met een snufje zout(1 stuk) en spatel ze door de kwarkmassa.
Roer de rozijnen(100 gram) erdoor.
Schenk de massa in de springvorm en strijk hem glad.
Bak de taart ca. 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
Haal de taart uit de vorm en laat hem eventueel omgekeerd afkoelen op een taart rooster.
Bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
Suiker
suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter, boter, boter, magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, boter, magere kwark, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, boter, boter, magere kwark, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.