en op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en hierin het doen.
Mengen met wat tot een dikke brij.
Strooi er de en het zout(1 stuk) over.
Snijd de koude boter(125 gram) in kleine stukjes door de bloem(125 gram) en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg.
Inpakken en 30 minuten in de koelkast laten rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Bekleed de bodem van een springvorm met het deeg.
Doe de kwark in een diepe kom.
Voeg suiker(200 gram)(50 gram), zachte boter(125 gram), vanillepuddingpoeder, geraspte citroenschil, citroensap en eieren(3) toe en klop tot het een luchtige gladde massa is.
Doe het in de springvorm en strijk de kwark bovenop glad.
Bak de taart 60-70 minuten in het midden van de oven.
Als de taart klaar is, alleen de rand van de vorm verwijderen en door en door koud laten worden.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
Ei
ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter of margarine, magere kwark, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine, magere kwark, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine, magere kwark, boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.