Kwarktaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Kwarktaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van azuro
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Verkruimel de koeken en voeg de gehakte hazelnoten toe.
Smelt de boter en meng deze door de koek met noten.
Schep alles over in een met plasticfolie beklede springvorm en druk allen heel goed aan met bv een lepel.
Sla de slagroom stijf met de suiker.
Schep voorzichtig de kwark erdoor.
Los de gelatine op volgens de gebruiksaanwijzing.
Schep ook deze voorzichtig door het slagroom-kwarkmengsel.
Schep het mengsel over de taartbodem.
Zet het geheel enkele uren in de koelkast om op te stijven.
Afwerking:
Fruit naar keuze verdelen over de kwark.
Afwerken met taartgelei.
Tip:
Er zijn 2 soorten taartgelei verkrijgbaar.
Gebruik de rode als je rode vruchten gebruikt en de heldere voor andere vruchten.
Rood kun je evt ook zelf maken met rode kleurstof (verkrijgbaar bij de toko waar ze nog veel meer kleurstoffen hebben)
Je kunt evt nog afgarneren met slagroom, wat achtergehouden vruchten, blaadje munt, etc.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kwarktaart43u10m
-
Recept
Kwarktaart met banaan en mandarijn430m
-
Recept
Luchtige kwarktaart420m
-
Recept
Frambozen-kwarktaart41u15m
-
Recept
Kwarktaart met vruchten naar keuze44u
-
Recept
Aardbeien-kwarktaart43u45m
Variaties op Kwarktaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kwarktaart | 5 | Taart en gebak |
Kruimelkwarktaart | 2 | Taart en gebak |
Kwarktaart met rozijnen | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kwark, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, kwark, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1339 kcal | 66% | 1339 kcal |
Vetten | 137 g. | 195% | 137 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 21 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 50 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |