Kwarktaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de biscuitjes fijn in een keukenmachine.
  2. Smelt de in de pan en doe hier verkruimelde biscuitjes met een zakje bij.
  3. Roer het even goed door.
  4. Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier, ook de randen en druk de de bodem hier goed in aan.
  5. Zet de springvorm minstens 10 minuten in de koelkast om de bodem hard te laten worden.
  6. Week de blaadjes in flink veel (koud) water en klop intussen de stijf met de overige .
  7. Verwarm de in een pannetje op het vuur tot net voor het kookpunt en los hierin de en op.
  8. Laat het even licht afkoelen en vermeng het met de , en de .
  9. Schenk de kwarkvulling over de bodem en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  10. De taart kan nu al gegeten worden, maar uiteraard kan je de taart ook nog versiert worden met verse vruchten.
  11. Doe dit na het opstijven, anders zakken de vruchtjes in de taart.
25
25
25

Variaties op Kwarktaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kwarktaart
VariatieAantalGang
Kwarktaart5Taart en gebak
Kruimelkwarktaart2Taart en gebak
Aardbeienkwarktaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kwark en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark, slagroom, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kwark, slagroom, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kwarktaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk! Mijn moeder maakt het ook altijd zo! Ik zou het een 10+ geven. Het is om je vingers bij af te likken! :D
Josephine 7 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
315 kcal
15%1260 kcal
Vetten
32 g.
45%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%64 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kwarktaart