Kwarktaart met pruimenvlaaivulling
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Zeef
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Smelt de en roer het kruim erdoor.
- Verdeel het kruimmengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (doorsnede 24 cm) en druk het met de bolle kant van een lepel aan.
Boen de schoon, rasp de groene schil er dun af en pers de vruchten uit.
Zeef het sap. - Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water.
Klop de stijf. - Roer de kwark met de en de citroenrasp door elkaar.
Breng het limoensap aan de kook en los er van het vuur af de goed uitgeknepen blaadjes gelatine in op.
Roer het gelatinemengsel door de kwark en spatel de erdoor.
Verdeel het mengsel over het kruim en laat de taart in de koelkast in ca. 2 uur opstijven. - Verdeel de vlaaivulling erover en laat de taart in nog 1 uur opstijven.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, magere kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, slagroom, magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bladjes gelatine en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladjes gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 74 kcal | 3% | 888 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |