Kwarktaart met seizoensfruit
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
- Sluit de vorm en bekleed de rand ook met een reep bakpapier.
Smelt de boter op laag vuur, neem de pan van het vuur en roer er
de koekkruimels door. - Verdeel de koekkruimels over de bodem van de vorm en strijk met de bolle kant van de lepel glad.
- Zet de koekvorm 1-2 uur in de koelkast om weer hard te worden
Strijk de over de koekbodem. - Leg er de plakjes op en snijd de plakjes bij, zodat de hele vorm bedekt is.
Druk de aan.
Week de blaadjes 5 minuten in een kom met ruim koud water. - Klop de lobbig.
- Roer de door de .
- Pers de of sinaasappel uit en breng het sap in een steelpan tegen de kook.
- Neem de pan van het vuur en los er alroerend de gelatineblaadjes hierin op.
- Schenk bij de en roer glad.
- Spatel de er luchtig doorheen en schep op de taartbodem.
Zet de taart 3-4 uur in de koelkast om op te stijven. - Garneer vlak voor het opdienen met het seizoensfruit.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aardbeien-kwarktaart43u45m
-
Recept
Kwarktaart44u
-
Recept
Appel-kwarktaart met abrikozenjam41u25m
-
Recept
Kwarktaart met pruimen430m
-
Recept
Kwarktaart44u
-
Recept
Kwarktaart met banaan en mandarijn430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade en cake
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade en cake
- roomboter, chocolade, kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade en cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter, slagroom, kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 254 kcal | 12% | 2540 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 11% | 20 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 4% | 10 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 8% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 6% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 10 g. | 11% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 1 mg. | 0% | 10 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |