Kwarktaart met vruchten naar keuze
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Vruchten uit laten lekken in een zeef op een pannetje.
- in koud water ± 10 min.
- laten weken.
- Vlabodem in springvorm leggen die even van te voren met wat eiwit is ingesmeerd.
In een grote deegkom de , , en ei dooiers met een houten lepel mengen. - zonder stijfkloppen en voorzichtig door de kwarkmassa mengen.
Vruchtensap warm maken en de van het vuur af hierin oplossen. - Door de /slagroommassa de afgekoelde roeren.
- Let op:
- dit moet heel voorzichtig gebeuren, de gelei mag niet te heet of te koud zijn anders schift of klontert hij.
- De massa moet echt langzaam bij de massa gegoten worden.
- Vingerwarm is de beste temperatuur daarvoor.
Roer de vruchtjes door de massa en giet het in de springvorm. - Let op:
- voor het ingieten de springvormbodem bedekken met een plastic zak die met een elastiek om de rand van de springvorm zit vastgemaakt.
In de koelkast, het liefst minimaal 4 uur, op laten stijven.
Tip:
Wij houden niet zo van "natte" koek, dus maken wij de taart zonder bodem! - Maar je zou ook een bodem van bastogne of volkorenkoekjes met boter kunnen maken.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 430 kcal | 21% | 5160 kcal |
Vetten | 22 g. | 32% | 264 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 8% | 276 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 300 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |