Kwartel als voorgerecht of tussengerecht

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Haal de veertjes van de kwartel.
  2. Snijd met een scherp mes de vleugeItjes en pootjes op de gewrichten eraf.
  3. Fileer met een scherp mes het borstvlees van de botten.
  4. Sla deze filets onder keukenfolie plat met de platte kant van een keukenhakmes.
  5. Haal het levertje uit het karkas en kijk of de galblaas is verwijderd.
  6. Snijdt een grote champignon fijn.
  7. Doe dit samen met de levertjes en siroop in een pannetje met een beetje boter.
  8. Verwarm het en pureer het geheel met een vork.
  9. Rol dit als vulling in het kwartel filetje en steek het vast met een prikker.
  10. Bak de kwartel rolletjes en boutjes rondom bruin in de hete boter.
  11. Neem ze uit de pan en leg ze met de boter in een braadslee.
  12. Laat de kwartel rolletjes en boutjes in de oven op een temperatuur van 175 graden Celsius in 12-15 minuten gaar worden.
  13. Neem ze uit de braadslee en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  14. Schenk het bakvet uit de braadslee.
  15. Blus het baksel af met de port en roer het aanbaksel los.
  16. Schenk het vocht door een zeef in een pannete.
  17. Voeg de toe en laat de saus een beete inkoken.
  18. Binden met aardappelmeel.
  19. Breng de saus op smaak met Roerbak de en de en voeg daarna de grof esneden toe.
  20. Een paar keer omscheppen.
  21. Verdeel de en over de voorverwarmde borden.
  22. Leg een kwartelrolletje erop en zet een kwartelboutje rechtop in de groenten.
  23. Garneer met de portsaus.
  24. Met zuurkool als groenten is dit ook lekker.
  25. Spoel de kool kort af en stoof in appelsap en wat .
  26. Meng een ontvelde heel fijn gesneden tomaat, zonder lijsten en pitjes door de zuurkool.
  27. Breng op smaak met zout en peper.
  28. Wat zo gemakkelijk is aan dit recept is dat alles genoemd in het eerst deel, uitgezonderd het garen in de oven, voorbereid kan worden.
  29. Van de resten kan een lekkere getrokken worden.
  30. Het vlees kan van de botjes worden gehaald en gebruikt worden in de of met een paar licht aangebakken in een roux worden gebruikt als vulling voor een pasteitje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie en bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon en roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
140 kcal
7%560 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kwartel als voorgerecht of tussengerecht