Ingrediënten

+ -
print

Extra benodigdheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten behalve de goed met elkaar en verdeel het in twee schalen.
    Meng een deel met de rode goed door.
    Verwarm een stomer 10 minuten voor.
    Bekleed de springvorm met aluminiumfolie.
    Schep met een sauslepel twee scheppen van het rode mengsel in de springvorm.
    Verdeel dit goed over de bodem van de springvorm en stoom dit geheel 5 minuten.
    Als het laagje goed droog is en glimt, giet dan een laagje wit beslag er over heen en zet het geheel weer in de stomer voor 5 minuten.
    Herhaal dit tot het beslag helemaal op is.
    Gebruik telkens even veel beslag.
    Herhaal dit tot beide schalen leeg zijn.
    Elke laag moet ongeveer 5 minuten stomen en de laatste laag moet 10 minuten stomen.
    Laat het geheel goed afkoelen.
    Verwijder de springvorm en folie.
    Snijd de hele koek in dunne plakjes en verpak deze in plasticolie.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Kwee lapis (koek) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Zelf gebruik ik een grote pan met een laagje water erin en gebruik ik eierdopjes die ik op de bodem van de pan leg en daarop doe ik de springvorm zodat het de springvorm niet in het water ligt. Doe de... Lees reactie
Marc 27 december 2014
Ik gebruik een stoomketel dit is een ketel met een rooster er in. Maar een stoommand volstaat ook. Het gaat er om dat de omgeving warm en zeer vochtig is. Anders wordt het geheel droog als je het i... Lees reactie
jaccor 24 augustus 2014
Hallo, goed recept, maar: wat voor stomer gebruikt u hiervoor? Moet het zo'n machine zijn of is een bamboemandje op een pan met water ook goed? en hoe kan je dan de koek door de springvorm heen stomen... Lees reactie
Sara 21 augustus 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
546 kcal
27%2184 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
13%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
100 g.
111%400 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kwee lapis (koek)