Kweeperentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Blender
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon, wrijf met een doekje het dons eraf en kook ze een paar minuten.
    Nu kunt u ze na afkoeling doorsnijden en de klokhuizen eruit halen.
    Kook de ongeveer een uur.
  2. Met de blender tot puree maken.
  3. Doe de en de erdoor.
    (als u het een nachtje laat staan, wordt de kleur nog intenser).
  4. In dat geval pas de en kruiden toevoegen.
    Maak het appelaartdeeg klaar volgens de beschrijving op het pak en bewaar iets van het losgeklopte .

    Vet een springvorm van ca. 28 cm in met olie of .
  5. Bestuiven met iets bloem.
    Bekleed de springvorm met 3/4 van hèt deeg.
  6. Je kunt het een kwartiertje voorbakken op 160 graden celsius.
    Dan vul je de vorm met het kweeperenmengsel.
    Van het overgebleven deeg maak je reepjes en dat leg je over het mengsel heen in een soort ruitjes, of andere vorm als je dat mooier vindt.
  7. Je kunt ook een perenboom van het deeg maken en erop leggen.
  8. Bestrijken met het losgeklopte .
    Ongeveer 40 minuten in de oven op 185 graden celsius.
  9. Dan de temperatuur lager doen naar 160 graden celsius en nog een kwartier bakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Kweeperentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Het plaatje is niet een foto van mijn taart, ik heb een plaatje gekozen wat er het meest op lijkt. Als je van zoet houdt kun je er meer suiker in doen. Kweepeer is erg hard en wordt zacht met het ko... Lees reactie
alberta51 10 juli 2015
Op het plaatje lijken het stukken peer. Maar het recept zegt tot puree maken. zijn hele stukken niet lekker en moet er niet meer suiker in?
Margaret 7 november 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
57 kcal
2%684 kcal
Vetten
1 g.
2%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kweeperentaart