Lactosevrije appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van silliputti
- 2 reviews
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- en zeven,koude boter erbij,2/3 van het erbij,mengen in folie in de koelkast laten rusten.
- Ondertussen appels schillen en in dunne plakjes snijden(keukenmachine,deze plakjes worden bijna appelmoes).
In een apart kommetje beschuit,,kaneel en gustard mengen.
Oven voorverwarmen.
Springvorm bodem met bakpapier bekleden. - Zijkanten dunne laag deeg aanbrengen en 2/3 van het kaneelmengsel op de bodem strooien(voor het vocht uit de appels)Alle appelschijfjes over de bodem verdelen en laatste kaneelmengsel erover strooien.
- Laatste deeg lange rolletjes van draaien en ruitvorm o.
- i.
- d op de appels maken,besmeren met laatste en in een voorverwarmde oven van 180 graden 60 minuten bakken en daarna nog 15 minuten op 160 graden.
- Af laten koelen met een deksel of bord erop,zodat de condensdruppels van het afkoelen op de taart terecht komen en er niets verloren gaat.
Suggesties:
Wanneer je een appeltaart met roomboter wilt bereiden,kun je ook voordat de de roomboter toevoegt,twee bolletjes deeg apart houden en hier de vloeibare boter aan toevoegen en vervolgens een minivlaaibodempje mee bekleden,appelschijfjes erin,afdekken met een beetje deeg,bestrijken met een beetje ei en op 160 graden plm.20 minuten bakken.heerlijk!
In plaats van reepjes op de bovenkant kun je ook het laatste deeg vermengen met een kopje bloem en over de appels strooien.Zo krijg je heel eenvoudig een appelkruimeltaart.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appeltaart41u
-
Recept
Appeltaart op de bakplaat41u45m
-
Recept
Appeltaart41u45m
-
Recept
Snelle appeltaart41u15m
-
Recept
Appeltaart, de lekkerste ooit!41u20m
-
Recept
Gluten- en lactosevrije kersenvlaai440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- vloeibare boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in vloeibare boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vloeibare boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Lactosevrije appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 229 kcal | 11% | 2748 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 49 g. | 18% | 588 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |